How to get a Canadian Visa - Wiza Studencka, Zwrot Opłaty, Wakacyjna Wiza Pracownicza

How to get a Canadian Visa

Jaki rodzaj wizy potrzebuje?

Studenci z większości krajów mogą z łatwością dostać wizę turystyczną, która zezwala im na pozostanie w Kanadzie przez 6 miesięcy.

Wiza Studencka

Studenci, którzy chcą studiować przez dłuższy czas, muszą uzyskać wizę studencką. Dostanie takiej wizy może wymagać zrobienie egzaminu medycznego oraz dowód na posiadanie wystarczającej sumy pieniędzy. Wizę studencką nie można dostać w Kanadzie, ale można się o nią ubiegać w kanadyjskiej ambasadzie lub konsulacie we własnym kraju, lub też w kanadyjskim konsulacie w Seattle.

Zwrot Opłaty

The Canadian College of English Language is registered with Languages Canada.
Canadian College of English Language Refund Policy

Wakacyjna Wiza Pracownicza

Dostępna tylko dla niektórych krajów. Nie może być nabyta w Kanadzie.